HTML

Eltorzult világot látunk.

2014.06.02. 09:07 wsx

A sok hazugság, amit az emberek egymásnak hazudnak, miatt egy teljesen eltorzult világot látunk, mint amilyen valójában. A gazdagok folyamatosan csak azt hajtogatják, hogy önerejükből lettek sikeresek, pedig olyan nincsen, hogy segítség nélkül valaki el tud érni nagy gazdagságot. Teljesen mindegy, hogy az a segítség honnan jött. Lehet egy jó alkalom. Egy olyan nap, amikor az ember jó helyen volt, jó időben. Bármi lehet. Pl.: Ha éppen az nap, amikor Bill Gates az IBM-el tárgyalt, és eladott nekik egy olyan operációs rendszert, ami nem is létezett, mégsem tudják megvenni mástól, amit később DOS-ként adtak el az IBM-nek, akkor mi lett volna? Vagy ha nem sikerül beszivárognia az Apple-hez, és ellesni a grafikus felületet, amit a Xerox-tól vettek meg, majd a Microsoft-nál Windows néven éledt újra, mi lett volna? Amíg egy ember eljut odáig, hogy tényleg saját erejéből tud tovább gazdagodni, addig az élet nagyon sok ilyen, és ehhez hasonló lehetőséget ad, amit csak az tud kihasználni, aki megkapja ezt a lehetőséget. Hívhatjuk sorsnak, vagy akárminek. Ez van. Vannak, akik el tudnának végezni bizonyos feladatokat, akár jobban is, de sajnos sosem kapnak rá lehetőséget.  Mivel erről tudok csak, ezért hozom fel ezt példának, de biztos vagyok benne, hogy minden gazdag ember életében volt legalább egy pont, ahonnan úgy indult el a gazdagsága, hogy éppen minden összejött, és összhangban volt ahhoz, hogy egy jó üzletet, egy jó megállapodást, vagy bármit össze lehetett hozni. Persze még, ha ez mind meg van, akkor sem mindenkinek sikerülhet az, ami a világ, híres gazdagjainak sikerült, mert azért ehhez kell tényleg sok más is, ami magában az egyénben van meg. Ugyan akkor nagyon sok olyan tulajdonsága lehet/van a gazdag embereknek, ami hozzásegítette őket a gazdagságukhoz. Pl. folyamatosan hazudni, embereket becsapni, és fenekeket nyalni nem mindenki tud. Vannak, akik erre egyszerűen képtelenek, természetüknél fogva. Ők általában hiába is tehetségesek, vagy sosem figyel fel rájuk senki, aki felkarolja őket, vagy csendben meghalnak majd, amikor eljön az idő, anélkül, hogy bárki is ismerte volna a nevüket. Egy biztos. Meggazdagodni segítség nélkül nem lehet! (A segítség pedig bárhonnan érkezhet. Nem hiszek abban, hogy mindenki saját sorsának kovácsa.)

Szólj hozzá!

Én sokáig szoktam aludni, de te utazással töltöd el azt az időt, amíg én alszom. Melyik a jobb?

2013.10.08. 09:29 wsx

Az alvás oly annyira fontos a szervezetnek, hogy a világ sokkal kiegyensúlyozottabb lenne, ha minden ember annyit tudna aludni, amennyit a szervezete megkíván, és nem kávéval pótolná az alváshiányt. Sokkal kevesebb ideges ember lenne. Amikor én azt mondom, hogy sokáig szeretek aludni, akkor egyesek ferde szemmel néznek, és azt mondják (hangosan, vagy magukban), hogy milyen rövid az élet, és nem aludni kell, hanem ezt az időt hasznosabban eltölteni. Ezeknek az embereknek a nagy része olyan messze lakik, gyakran az agglomerációban, ahonnan csak a munkahelyére naponta másfél-két órát utazik, csak egy irányba. Megéri a családi ház ezt a sok időt, amit utazással töltenek ezek az emberek, ahelyett, hogy a munkahelyükhöz közel, a városban élnének? Megéri a nyaranta kb. 3-4 alkalommal rendezett, ki vagyok én, party? Szerintem pontosan ez az az elvesztegetett idő, nem pedig az, ha e helyett a sok-sok utazással töltött idő helyett, alszom, és kipihenem magam. Állítom, hogy sokkal jobbat tesztek a szervezetemnek, mintha idegesen rohanva, minden reggel a munkába, hogy el ne késsek, utazgatok. Munka után pedig megint csak idegesen rohanva, a gyerekért, és vásárolni, megint csak utazással töltök el egy csomó időt. Persze a szabad akarat mindenkinek lehetővé teszi, hogy melyiket részesíti előnyben. Jöhetnek az érvek, hogy de legalább ott tiszta a levegő, de nem ettől fogsz tovább élni. 

Szólj hozzá!

Agresszív, barbár nép lesz a magyar.

2013.06.12. 11:51 wsx

Ezt TV-ben is elmondta, nálam okosabb ember. A jelenség már napjainkban is megfigyelhető. A magyar mindig is egy pesszimista, önsajnálkozó nemzet volt, és a gazdasági válság, és a folyamatosan növekvő szegénység, és kilátástalanság miatt egyre jobban az is lesz. Sorra támadják, és ölik meg az embereket, hol nyereségvágyból, hogy hirtelen felindultságból. Már régebben is akartam mondani, hogy mindenféle szúróeszköz közterületen való hordását meg kellene tiltani, és szabálysértési eljárást kezdeményezni azok ellen, akiknél kést, bicskát, ollót találnak. Ezekkel az eszközökkel fognak nagyon sok ember megsebesíteni, mert ezek azok az eszközök, amelyek mindenki rendelkezésére állnak, könnyen beszerezhetők, engedély nélkül tarthatók. Ha olyanok lennénk, mint Amerika, ahol alanyi jog a fegyverviselés, akkor lehet, hogy nagyon sokan már nem élnének. Egyszerűen valahogy korában kell tartani az erőszakot.

Az edzőtermek egy külön történetet is megérne, de inkább ide írom, hogy mit gondolok ezekről a helyekről. Egyrészt teljesen normálisnak tartom, hogy az emberek edzőterembe járnak, és állóképességüket növelik. Csak nem mindegy, hogy hova. A drágább edzőtermeket kevesen tudják csak megfizetni. Az olcsóbbakkal sincsen baj, csak annyi, hogy a gengszterek, és maffiózók, kivétel a fehér gallérosokat, nem a puccos, mindenki által ismert edzőtermekben fogják szétgyúrni magukat, hanem eldugott, kisebb helyeken, ahol a lebukás veszélye minimális, és ahol olyan emberek gyűlnek össze, mint ők. Alvilágiak. Kötelezővé tenném nyilvántartásba vételét minden embernek, aki edzőterembe jár, rendszeresen, vagy alkalmanként. Szinte biztos vagyok benne, hogy eldugottabb helyeken több körözött embert is el lehetne kapni. Ha gyerekem edzőterembe szeretne járni, és nem szeretném, hogy kétes egyének közé keveredjen, akkor nagyon alaposan megválasztanám, hogy hová engedem edzeni, menni, de leginkább önvédelmi tanfolyamra íratnám be, amely felér egy edzéssel, és amely mellett még olyan tudásra is szert tesz, amelynek segítségével meg tudja magát védeni egy adott szituációban.

Harmadrészt pedig itt vannak az oroszok, ukránok, akiktől még pár tíz évvel ezelőtt alig vártuk, hogy megszabaduljunk, erre most korlátozás nélkül veszik a lakásokat, házakat, és telepednek le Magyarországon. Úgy érzem, hogy a múltból semmit, de semmit nem sikerült tanulnunk, csak a pénz számít. Nekik van pénzük, és most örülünk, hogy itt vannak, de nem kell sokat várni, és sírni fogunk, hogy a pénzért milyen bajba sodortuk magunkat.

Ami az állampolgárságot illeti. Az csupán szavazókat jelent. A kormányt, cseppet sem érdekli, hogy az állampolgárságot kapott, többnyire nagy szegénységből jött emberek, mit fognak itt csinálni. Bűnöznek, vagy nem. Kapnak-e munkát, vagy utcán fognak kéregetni. Egy számít. Ők biztosan a jelenlegi kormány szavazói lesznek, mert ez a kormány adta nekik az állampolgárságot, és akár mennyire is rosszul élnek, talán még mindig jobban, mint ahonnan jöttek, és a jelenlegi kormányra fognak szavazni. Aztán, hogy melyikük fogja majd egyszer olyan kábítószerrel ellátni gyermekedet, amely miatt meghal, vagy melyikük fogja elkeseredettségében megkéselni az utcán, mert látja, hogy esélye sincs, hiába kapott magyar állampolgárságot, azt majd meglátjuk. Lehet itt mindenféle nemzetiségre hivatkozni, de felesleges. A múlt az múlt. Amikor elcsatolták Magyarországtól a területeket, akkor is lehetett volna azt mondani, hogy akkor én visszaköltözöm Magyarországra, mert magyar vagyok. Mégis kevesen tették meg. 

Szólj hozzá!

Magyarország holnap.

2013.06.12. 11:27 wsx

2013-06-11-én a parlament megszavazta, hogy a Margitsziget kerüljön a fővároshoz. Ez újra bizonyította azt, hogy a jelenlegi kormány, többségi fölényével visszaélve, bármilyen intézkedést meghozhat.

Hamarosan eljön az idő, amit a nagyanyám már régebben mondott, és akkor még kinevettem, hogy fizetős lesz a Margitsziget. Kinevettem, mert elképzelhetetlennek tartottam, hogy visszafejlődés legyen, de most már úgy gondolom, hogy az első lépést már megtették, és nem kell sokat várni rá, hogy megint csak egy bizonyos réteg számára legyen elérhető a Margitsziget.

Ezzel párhuzamosan jutott eszembe az is, hogy ha már a dugódíjat nem sikerült bevezetni, akkor a hidakat teszik majd fizetősség, hiszen ehhez sokkal kevesebb ráfordítás is elég. Ma már léteznek korszerű rendszámfelismerő rendszerek, amelyeket a hidakhoz lehet telepíteni, és akit nem fizetett, annak majd meg a bírság.

Nem tudom, hogy mi jön még, és lehet, hogy sokan engem is kinevetnek most, de ahogy haladunk, szerintem sokan nem fognak majd nevetni.

A következő lépés a cigaretta után az alkohol lesz. Állami monopólium lesz az alkohol kereskedelem is.

Én ezeket jósolom a talán nem is túl távoli jövőben.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása